PROGRAM

Luni-Vineri: 08.00-19.00
Sambata: 09.00 - 14.00
Duminica: 10.00 - 12:00

INFORMATII SI PROGRAMARI


Telefon: 0230 524 138
Urgente veterinare: 0755 513 397
Adresa: Suceava, Str. Cetatii nr. 2, Romania

SERVICII OFERITE

Cazurile care necesita practica chirurgicala si se pot rezolva in cadrul clinicii veterinare ANIMAVET sunt:

* Castrari caini/motani;
* Sterilizari catele/pisici;
* Extirpari tumori externe;
* Suturi plagi;
* Hernie ombilicala;
* Hernie perianala;
* Osteosinteza tija centromedulara (fracturi);
* Cezariana catea/pisici;

Un program de vaccinare elaborat de medicul veterinar poate avea o contributie importanta la sanatate si la o viata prelungita a animalului.

Este indicat ca de indata ce deveniti proprietarul unui animal de companie, sa il duceti imediat la o consultatie la medicul veterinar, care va va indica atat starea lui de sanatate cat si programul vaccinarilor. Un program de vaccinare elaborat de medicul veterinar poate avea o contributie importanta la sanatate si la o viata prelungita a animalului.
Va prezentam mai jos cele mai importante boli ale cainelui pentru care sunt disponibile vaccinuri in spitalul nostru:

  1. Boala lui Carre- Se numeste popular "jigodie" si este o boala foarte raspandita, de obicei fatala. Recomandarea este ca toti cainii sa fie vaccinati impotriva acestei boli, incepand cu varsta de 6-16 saptamani. Revaccinarea se face anual, pe toata durata de viata a cainelui.
  1. Parvoviroza- Boala foarte raspandita, manifestandu-se prin deshidratare severa, voma si diaree cu sange. Evolueaza rapid si numai un tratament energic si foarte timpuriu poate da sansa recuperarii. Pentru catei, boala are de obicei o evolutie foarte rapida si fatala. Imunizarea se face prin vaccinare. In functie de tipul de vaccin folosit, este recomandabila vaccinarea de la 6 saptamani, cu 3 revaccinari si apoi o revaccinare cu vaccin polivalent. Revaccinare anuala.
  2. Hepatita Virala. Infectie virala foarte contagioasa, intalnita in special la tineretul canin. Protectia impotriva bolii se obtine prin utilizarea vaccinului polivalent, recomandat a se efectua la varsta de 8 saptamani. Revaccinare anuala.
  3. Leptospiroza. Este o infectie bacteriana, care afecteaza rinichii. Aceasta boala este foarte usor raspandita de la un caine la altul si chiar la om. Imunizarea se face in general cu vaccinul polivalent, incepand cu varsta de 8 saptamani si revaccinare anuala.
  4. Parainfluenta. Este infecia virala a cailor respiratorii; poate evolua foarte sever la catei. Se imunizeaza de asemenea cu vaccin polivalent ce contine aceasta valenta, incepand cu varsta de 8 saptamani si revaccinare anuala.
  5. Coronaviroza. Este o boala foarte asemanatoare cu parvoviroza, deseori putand fi confundata, dar cu o evolutie mai moderata. Imunizarea se face de asemenea cu ajutorul unui vaccin specific.
  6. Rabia (Turbarea). Este cea mai cunoscuta boala la caine si este intotdeauna fatala. Virusul rabic ataca creierul si sistemul nervos central si se transmite la om prin muscatura animalului infectat. Imunizarea prin vaccinare este obligatorie prin lege si functie de tipul de vaccin, prima vaccinare se face la 3 luni de zile (se repeta obligatoriu la cainii de vanatoare, cainii de serviciu la granita si in zonele de deal si de munte, fiind mai expusi la boala datorita rabiei salbatice).

Pisoii au nevoie, de asemena, de o serie de vaccinuri pentru a-si forma imunitatea impotriva unor boli infectioase specifice. Dupa vaccinarile initiale din perioada de crestere, pisicile au nevoie de un singur vaccin anual.

Sunt trei vaccinuri pe care fiecare pisoi trebuie sa le faca:

  1. La varsta de 8 saptamani: - Felocel CVR
  2. La varsta de 12 saptamani: - PUREVAX RCPCH FELV
  3. La varsta de 12 saptamani: - R. (vaccin contra turbarii)

Paraziti intestinali

Animalul poate avea mai multe tipuri de paraziti intestinali (viermi rotunzi, viermi lati, coccidii, etc), dintre care numai doua specii pot fi observate cu ochiul liber. Atat pisicile,cat si cateii este bine sa fie tratate antiparazitar lunar, incepand de la 3-4 saptamani pana la varsta de 6 luni.
Animalele adulte se trateaza de 3-4 ori pe an sau de cate ori este nevoie.

Paraziti externi

Exista mai multe tipuri de paraziti care traiesc pe pielea animalului dumneavoasta de companie. Acestia includ puricii, capusele, paduchii si raia, paraziti care sunt cauza unor afectiuni cutanate si in acelasi timp pot transmite mai multe boli. Este important sa examinati si dumneavoastra periodic parul si pielea animalului pentru a sesiza prezenta parazitilor si de a incepe tratamentul specific cat mai curand.

Clinica noastra va ofera o gama variata de produse antiparazitare care va ajuta sa preveniti si sa combateti eficient parazitii si bolile pe care acestia le cauzeaza, fara riscuri pentru sanatatea animalului.
Pentru combatera acestor paraziti, Clinical Veterinara Animavet va ofera produse din gama FRONTLINE™, STRONGHOLD™, ADVOCATE™, PROMERISDUO™, si altele, pentru a va asigura ca din acest punct de vedere animalul dumneavoastra este in siguranta.

 

O ingrijire corecta a dentitiei animalului il va ajuta sa nu isi piarda dintii, sa nu aiba un miros urat al cavitatii bucale si sa nu aiba probleme de inima sau de rinichi.

Clinica veterinara ANIMAVET ofera servicii de curatire rapida si proceduri ortodontice. De asemena, recomandam diete speciale pentru a preveni boilile gingiilor si alte probleme dentale.

Servicii:stomatologie-canina-suceava-animavet

  • Extractii dentare
  • Detartraj cu ultrasunete

Teste de laborator sunt:

  • Teste biochimice sangvine (glucoza, urea, crea., got, ggt, gpt, bilirubina, hb., p-am, tg., chol., etc. )
  • Teste hematologice
  • Teste urina (combur10 test, sediment urinar)
  • Teste electroliti (Na, K)
  • Hemoleucograma
  • Teste de coagulare sange
  • Teste determinarea grupului sanguin

Ecografiile efectuate sunt:

 

  • Ecografie abdominala;
  • Ecografie cardiacă;
  • Diagnosticul gestatiei.

Monitorzare functii vitale

Monitorizare 5 functii vitale (ECG, SpO2, Non-Invasive Blood Pressure, Respiratie si Temperatura)

 

Dieta

ANIMAVET va pune la dispozitie o gama larga de diete:.
Diete alimentare recomandate pentru anumite afectiuni:

- afectiuni ale pielii;
- intoleranta alimentara;
- afectiuni hepatice;
- afectiuni renale;
- obezitate si controlul greutatii;
- tulburari gastro-intestinale;
- afectiuni cardiace;
- sistem imunitar compromis;
- tulburari pancreatice;
- afectiuni dentare (tartru, gingivite);
- diabet zaharat;
- constipatie;
- perioade de convalescenta.

 

Spitalizare

Dorim ca atat Dumeavoastra cat si animalul Dumneavoastra sa ve simtiti la fel de bine acasa cum va simtiti la noi. Atat pentru tratamente postoperatorii cat si in alte situatii, in clinica noastra veterinara sunt disponibile padocuri in care animalul se poate odihni si beneficia de atenta noastra supravegere.
A va lasa animalul in compania altcuiva nu mai este o experienta neplacuta. La clinica veterinara ANIMAVET animalele se simt comfortabil in padocurile noastre  interioare.

TOP