NOUTATI
Eliberarea de Pasapoarte, Microcipare, Identificare

Ne ocupam de toate formalitatile de plecare in afara granitelor Romaniei a prietenului dumneavoastra patruped prin:
* Eliberarea de Pasapoarte;
* Microcipare;
* Identificare.

Cand sa imi vaccinez cainele/pisica? IMPORTANT!!!

Este indicat ca de indata ce deveniti proprietarul unui animal de companie, sa il duceti imediat la o consultatie la medicul veterinar, care va va indica atat starea lui de sanatate cat si programul vaccinarilor. Un program de vaccinare elaborat de medicul veterinar poate avea o contributie importanta la sanatate si la o viata prelungita a animalului. Va prezentam mai jos cele mai importante boli ale cainelui pentru care sunt disponibile vaccinuri:

  • Boala lui Carre. Se numeste popular "jigodie" si este o boala foarte raspandita, de obicei fatala. Recomandarea este ca toti cainii sa fie vaccinati impotriva acestei boli, incepand cu varsta de 6-16 saptamani. Revaccinarea se face anual, pe toata durata de viata a cainelui.
  • Parvoviroza. Boala foarte raspandita, manifestandu-se prin deshidratare severa, voma si diaree cu sange. Evolueaza rapid si numai un tratament energic si foarte timpuriu poate da sansa recuperarii. Pentru catei, boala are de obicei o evolutie foarte rapida si fatala. Imunizarea se face prin vaccinare. In functie de tipul de vaccin folosit, este recomandabila vaccinarea de la 6 saptamani, cu 3 revaccinari si apoi o revaccinare cu vaccin polivalent. Revaccinare anuala.
  • Hepatita Virala. Infectie virala foarte contagioasa, intalnita in special la tineretul canin. Protectia impotriva bolii se obtine prin utilizarea vaccinului polivalent, recomandat a se efectua la varsta de 8 saptamani. Revaccinare anuala.
  • Leptospiroza. Este o infectie bacteriana, care afecteaza rinichii. Aceasta boala este foarte usor raspandita de la un caine la altul si chiar la om. Imunizarea se face in general cu vaccinul polivalent, incepand cu varsta de 8 saptamani si revaccinare anuala.
  • Parainfluenta. Este infecia virala a cailor respiratorii; poate evolua foarte sever la catei. Se imunizeaza de asemenea cu vaccin polivalent ce contine aceasta valenta, incepand cu varsta de 8 saptamani si revaccinare anuala.
  • Coronaviroza. Este o boala foarte asemanatoare cu parvoviroza, deseori putand fi confundata, dar cu o evolutie mai moderata. Imunizarea se face de asemenea cu ajutorul unui vaccin specific.
  • Rabia (Turbarea). Este cea mai cunoscuta boala la caine si este intotdeauna fatala. Virusul rabic ataca creierul si sistemul nervos central si se transmite la om prin muscatura animalului infectat. Imunizarea prin vaccinare este obligatorie prin lege si functie de tipul de vaccin, prima vaccinare se face la 3 luni de zile (se repeta obligatoriu la cainii de vanatoare, cainii de serviciu la granita si in zonele de deal si de munte, fiind mai expusi la boala datorita rabiei salbatice).

 Cand sa consider ca animalul meu se afla intr-o situatie de urgenta?

  • Nu poate urina;
  • Este lovit de un autovehicol;
  • Sangereaza;
  • Are dificultati in respiratie;
  • Se simte deodata rau;
  • Are convulsii;
  • Este inconstient;
  • A ingerat otrava;
  • Incearca sa nasca de mai mult de 8 ore;

Ce pot face daca cred ca pisica sau cainele meu este otravit(a)?

 In acest caz animalul trebuie dus de urgenta la medicul veterinar. Este bine sa stiti ca administrarea laptelui nu amelioreaza deloc starea animalului, ci chiar o agraveaza. Cel mai indicat este ca, pana cand animalul ajunge sa fie consultat de medicul veterinar, sa incercati sa ii administrati pe cale orala apa calduta amestecata pana la saturatie cu sare , pentru a determina animalul sa vomite.
Este adevarat ca daca cineva imi mangaie puiul de ciobanesc german pe urechi, acestea nu se vor indrepta?
Aceasta conceptie este total gresita. Intarirea cartilajului urechii la cainii la care acest lucru trebuie sa se intample nu are nici o legatura cu atingerea lor de catre stapan sau altii.

 

Ii pot administra animalului meu de companie Aspirina?

Aspirina nu ridica in general probleme daca este administrata cainelui in cazul in care acesta sufera de artrita sau alte dureri. In cazul pisicilor insa, administrarea aspirinei este total contraindicata, acest lucru putandu-i fi fatal.

 

Cainele/pisica mea se scarpina in urechi si acestea au un miros urat. Ce pot face?

Daca animalul dumneavoastara miroase urat in urechi si apare o secretie, aceasta inseamna, in general, ca in acea zona se dezvolta o infectie. Cel mai indicat este sa apelati in acest caz la medicul veterinar.

 

Este necesar sa taiem unghiile pisicii/cainelui nostru?

Este necesar daca observati ca pisica va distruge mobila iar cainele are unghiile neobisnuit de mari. Intrebati-ne pentru detalii, este bine ca acest lucru sa fie facut de o persoana competenta. De asemenea, se poate actiona pe cale chirurgicala pentru indepartarea primei falange in cazul pisicilor.

 

Cand este cel mai bine sa imi castrez animalul?
Aceasta operatie este bine sa aiba loc atunci cand animalul are varsta de sase luni, atat in cazul masculilor cat si al femelelor. Castrarea reduce ricul cancerului de san si uterin in cazul femelelor si al cancerului de prostata in cazul masculilor.

Ce este displaxia de sold?

Este o boala ereditara ce cauzeaza malformatia articulatiei soldului. Poate aparea la una sau la ambele articulatii si va cauza artrita daca nu este tratata. Daca aceasta boala a fost diagnosticata la cainele/pisica dumneavoastra, este indicata castrarea animalului, pentru ca boala sa nu se mai transmita urmatoarelor generatii.

 
Dupa ce am mers la iarba verde, cainele meu a inceput sa se scarpine insistent in urechi si/sau sa se linga pe labute, iar zona este dureroasa?
Acest fapt poate fi datorat unui spic de iarba (arista), care i-a intrat animalului pe canalul auditiv sau in labute. Aceasta se poate intampla adesea in anotimpul de toamna si in cazul raselor cu blana deasa. Cel mai indicat este ca animalul sa fie vazut imediat de un medic veterinar.

 

Nu imi scot niciodata pisica/cainele afara. Ar trebui sa il vaccinez?
Bineinteles! De exemplu, boala numita "jigodie", cara poate afecta atat cainele cat si pisica, se transmite printr-un virus aeropurtat sau pe care il puteti aduce in casa pe talpa pantofilor. De aceea animalul de companie trebuie intotdeauna vaccinat!

Cainele meu se linge/scarpina insistent pe o anumita zona a pielii, care s-a si inrosit!

Acest lucru se poate datora fie alimentatiei, fie intepaturilor, de obicei de purici. Pentru a ameliora aceste simptome, tundeti animalul imprejurul acelei zone, si aplicati un unguent pe baza de cortizon. Daca insa efectul nu este cel scontat dupa 24 de ore, consultati medicul

PROGRAM

Luni-Vineri: 08.00-19.00
Sambata: 09.00 - 14.00
Duminica: 10.00 - 12:00

INFORMATII SI PROGRAMARI


Telefon: 0230 524 138
Urgente veterinare: 0755 513 397
Adresa: Suceava, Str. Cetatii nr. 2, Romania

TOP